Els veïns desconeixen la data de l’enderroc. Foto: Twitter (@JaumeVilac)

El barri del Coll es prepara per acomiadar-se d’un edifici amb una forta càrrega històrica: l’immoble que va acollir els estudis de cinema Balet i Blay, situat al número 40 de la Mare de Déu del Coll. Des de l’Associació de Veïns Pro-Vallcarca, que fa anys que demana que es protegeixi aquest patrimoni, expliquen que es pot produir un enderroc imminent des que l’Ajuntament va determinar a mitjans de juliol que l’edifici no té valor arquitectònic per catalogar-lo i protegir-lo i des que, mesos abans, s’hagués presentat un comunicat d’enderroc per construir pisos.

“Potser no té interès arquitectònic, però sí que és una icona. Si l’Ajuntament hagués preguntat als veïns què representa aquest patrimoni pel barri, potser s’hauria catalogat d’una altra manera”, denuncia l’integrant de l’Associació de Veïns Pro-Vallcarca, Francesc Ruestes, qui alhora indica que tampoc es va demanar opinió al Grup d’Estudis del Coll-Vallcarca. Aquesta entitat ha demanat durant anys la conservació de l’immoble i que es convertís en un centre d’interpretació del món del còmic i la interpretació. No ha estat així.

Un edifici emblemàtic

La importància de l’immoble recau en la gran aportació dels estudis Balet i Blat al món del cinema i la il·lustració: van fer la primera pel·lícula en dibuixos animats de tot Europa i el 1945 va estrenar ‘Garbancito de la Mancha’, entre altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram