Imatge de l’antiga comissaria ara ocupada. Foto: Línia Gràcia

Acció, reacció. Així es poden descriure els fets que van tenir lloc la setmana passada a la Vila relacionats amb el Casal Popular Tres Lliris i que han tingut l’ocupació d’una antiga comissaria a la zona de Lesseps, al carrer Torrent de l’Olla, com a últim episodi.

L’edifici ocupat, que és de propietat municipal, estava, segons els joves ocupants, en desús des de fa dos anys. Des del Districte expliquen a Línia Gràcia que no hi ha cap intenció de desallotjar l’edifici i que es volen “mantenir converses amb el col·lectiu per a veure què volen fer”. “Som conscients que a la zona falten equipaments públics i volem fer un intent d’apropament”, afegeixen les mateixes fonts. Aquesta voluntat de diàleg i l’ús que s’acabarà donant a l’edifici “està condicionada, però, al fet que es mantingui la convivència veïnal”, conclouen des del Districte.

“CÀRREGA SIMBÒLICA”
Els fets es remunten al passat dijous 19 quan els Mossos d’Esquadra van tapiar el local que els membres del casal ocupaven al número 227 de la travessera de Gràcia des de feia més de dos anys. La primera resposta va arribar aquella mateixa tarda. Quasi mig miler de persones es van manifestar pels carrers de la Vila en defensa del casal. Durant el tram final es van produir diversos incidents, com ara desperfectes en algunes entitats bancàries i diversos contenidors cremats.

Dos dies després els membres del Tres Lliris van anunciar l’ocupació de l’antiga comissaria. Un gest, diuen, que té “una càrrega simbòlica”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram