manifestació del 21 de gener

Un moment de la manifestació del 21 de gener. Foto: Twitter (@TgnSindicat)

Els conflictes i debats sobre l’habitatge estan sempre a l’ordre del dia i el començament d’aquest any no ha estat una excepció al districte. I és que el 2023 ha començat amb dos nous episodis de desnonaments polèmics, que s’han sumat a un altre de finals d’any.

Així doncs, el primer cas d’enguany va tenir lloc el 13 de gener al carrer Providència 141, on es va executar el desnonament d’una dona i la seva família, segons va denunciar el Sindicat d’Habitatge de Gràcia. Així doncs, el desnonament, tot i l’intent d’evitar-ho per part d’un grup de persones, es va acabar fent.

El segon episodi es va viure uns dies més tard. I és que per al 17 de gener hi havia convocat un nou desnonament al bloc del carrer Roger de Flor 209, que fa sis anys que viu un conflicte. De l’edifici, que es troba a la frontera entre el Camp d’en Grassot i la Dreta de l’Eixample, n’han hagut de marxar més de 20 famílies perquè la propietat –el fons inversor Rontzerius SL– es nega a renovar els lloguers, segons denuncia el Sindicat d’Habitatge de Gràcia. Amb tot, el Sindicat va aconseguir aturar-lo i que quedi sense data.

D’altra banda, cal recordar que el 20 de desembre al carrer Pau Alsina 84 es va desnonar una família que vivia en un local perquè no tenia alternativa.

Per últim, el darrer episodi viscut a Gràcia té a veure amb tota la lluita de les entitats pel dret a l’habitatge. I és que el Sindicat de Llogateres va convocar el 21 de gener una manifestació conjunta, que va sortir des dels Jardinets de Gràcia, per protestar contra “la repressió” que les entitats asseguren que pateix el moviment.