Carla Carbonell

Carbonell ha estat presidenta de la Fundació vuit anys. Foto: Arxiu

Carla Carbonell ha estat la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia durant vuit anys i ara, en la seva primera edició com a expresidenta, en serà la pregonera. La decisió (presa pel Districte d’acord amb la Fundació) li va comunicar el regidor Eloi Badia en la seva última reunió del patronat com a presidenta. “He de confessar que no m’ho esperava, perquè normalment és algú conegut o amb un cert impacte, però ho entenc com un reconeixement i els estic molt agraïda”, admet.

Tot i que no vol revelar els detalls del pregó que oferirà el dia 14, sí que avança que inclourà “certes analogies de la festa amb el món i amb la vida” perquè considera que “la Festa Major és una representació clara de la societat però en petit format”.

Més enllà de fer el pregó, la celebració d’enguany serà especial per a Carbonell perquè podrà tornar a viure-la sense la responsabilitat de ser la presidenta de la Fundació. Tot i això, reconeix que encara n’està molt pendent perquè és “patidora” i li costa molt quedar-se al marge, i que, per descomptat, s’ha posat a disposició del nou comitè de direcció per si els cal alguna cosa.

Sigui com sigui, té clar que aquest any podrà gaudir més de la festa i, sobretot, estar més present al seu carrer, conegut popularment com Joan Blanques de Baix de Tot (Joan Blanques entre Travessera de Gràcia i Ramón y Cajal). Carbonell té moltes ganes d’aquesta festa perquè, a més, representa el retorn a la normalitat després de dues edicions marcades per la pandèmia. “Ens mereixem aquesta Festa Major: per fi podrà ser tal com la coneixíem i l’hem de gaudir molt”, afegeix.

“Vindrà moltíssima gent”

D’altra banda, creu que cal tenir en compte que “vindrà moltíssima gent”. Les festes de Gràcia són les més populars de la ciutat, són molt conegudes pels turistes i sempre estan plenes a vessar, però aquest any hi ha un factor extra: la gent en té més ganes que mai després de dos anys atípics. “Hem de ser conscients d’això, però sense atabalar-nos”, diu Carbonell. Al nou comitè, els recomana paciència, calma i confiança perquè “la festa està consolidada i funciona”.