Colau i Collboni van presentar l’acord de govern divendres 13 de maig al Col·legi de Periodistes. Foto: Línia

“No ha estat fàcil arribar aquí, no volem ser autocomplaents. Venim de trajectòries diferents i tenim diferències importants”. Així es va referir l’alcaldessa Ada Colau el passat divendres dia 13 a l’acord de govern que ella i el líder del PSC, Jaume Collboni, van presentar al Col·legi de Periodistes.

Després de mesos de negociacions, BComú i PSC van tancar un acord que provocarà que Jaume Collboni passi a ser el segon tinent d’alcalde del consistori i es responsabilitzi de les àrees d’Empresa, Cultura i Innovació. Collboni també s’ocuparà de la promoció de la ciutat i de coordinar la presència municipal a la Fira, la Fundació Mobile i el Consorci de la Zona Franca. El pacte entre les dues formacions també implica que els socialistes ocupin noves àrees de poder. Montserrat Ballarín substituirà Agustí Colom i agafarà les regnes de la regidoria de Comerç i Mercats, Carmen Andrés passarà a liderar la regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran i Daniel Mòdol serà el regidor d’Arquitectura, Paisatge i Patrimoni.

La reorganització del govern també implica el canvi de regidors en alguns Districtes. Tres passen a mans del PSC: Daniel Mòdol serà el regidor de Sarrià Sant-Gervasi, Montserrat Ballarín de l’Eixample i Carmen Andrés de Sant Andreu. Tanmateix, també hi ha una reorganització en l’àmbit de BComú: Agustí Colom passa a les Corts, que estava ocupat per Laura Pérez, i la mateixa Pérez es fa càrrec de Sants-Montjuïc, d’on cau Jaume Asens.

Durant la seva compareixença davant dels mitjans, Colau i Collboni van voler remarcar que el nou govern no és una coalició convencional, sinó que es tracta d’un pacte que implica “compartir responsabilitats”. “No estem davant d’un repartiment de cadires”, va voler deixar clar Colau. Tots dos també van voler reivindicar que el pacte assolit suposa “anar més enllà de les sigles i posar per davant les prioritats de la ciutadania i la ciutat”.

“SOM UN PARTIT DE CANVI”
El que aviat serà el nou segon tinent d’alcalde –ara que tant les bases del PSC com les de BComú ja han donat el seu vistiplau a l’acord a través de respectives votacions–, Jaume Collboni, va afirmar que el PSC és “un partit de canvi que amb els seus clars i obscurs ha contribuït a fer la Barcelona d’avui”. Per últim, i preguntada sobre les seves opinions respecte del PSC manifestades en el passat, Colau va assegurar que “era crítica i sóc crítica amb el PSC, tenim diferències i ens fem crítiques mútues que no desapareixen, però posem per davant la ciutat”.

Amb tot, ben aviat la ciutat passarà a tenir un govern menys en minoria que fins ara i amb els socialistes, de nou, a dins. Però amb Colau al timó.

 

L’oposició en bloc critica
el pacte Colau-Collboni

“L’acord és el resultat de no poder tirar la ciutat endavant. Han pactat amb els que han insultat”. Així va valorar el pacte de govern de Colau i Collboni l’exalcalde i líder de l’oposició, Xavier Trias (CiU), poc després que es presentés. Mejías (C’s) i Fernández Díaz (PP) també van criticar-lo, així com Bosch (ERC) i Garganté (CUP), que van acusar Colau de “trair el somni” i de “pactar amb la màfia”, respectivament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram