Les rebaixes arribaran a la seva fi la setmana que ve. Foto: Arxiu

La campanya de rebaixes acabarà la setmana que ve, després de gairebé dos mesos de descomptes i ofertes especials. Enguany el sector comercial esperava augmentar les vendes entre un 2 i un 3% respecte a l’any passat, tal com es va informar a principis d’any des de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC).

Pel que fa als botiguers, els protagonistes que viuen el dia a dia de la situació actual, a Gràcia estan relativament satisfets i asseguren que enguany la campanya de rebaixes ha anat “una mica millor”, tal com assenyala Sergi Calafell, president dels comerciants de Nova Travessera, que explica que els clients “han esperat per comprar més barat a les rebaixes”. Calafell diu que el sector que més ha notat aquest augment ha estat el de la moda.

Similar és la postura de David Rodríguez, president dels botiguers de Travessera i Casc Antic, que indica que “el fred ha col·laborat sobretot a augmentar les vendes d’abrics i jerseis”. Rodríguez també creu que les vendes han anat millor, tot i que alerta que “encara cal millorar i recuperar-se molt més”.

Un pèl més pessimistes es mostren des de l’associació de comerciants Gran de Gràcia, que critiquen “la gran quantitat de descomptes que hi ha des del novembre” per part de diversos establiments i marques, un fet que “desvirtua les rebaixes”, afirmen. Sobre la campanya d’enguany, Gran de Gràcia assegura que a escala de vendes no ha variat gaire respecte a l’any passat.