Manel Vila, al centre, amb altres membres de la Confederació. Foto: CCC

Manel Vila, actual president de la Federació de Comerç de les Comarques Gironines, ha estat nomenat recentment president en funcions de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) després de la mort, el passat 10 d’abril, del seu president, Pere Llorens.

D’aquesta manera, Vila dirigirà l’entitat –de la qual també és soci fundador– durant el procés de convocatòria oficial d’eleccions a la presidència de l’organització, les quals, segons indiquen els seus estatuts, s’han de celebrar en un temps màxim de quatre mesos.

Vila té 83 anys, és un empresari del comerç de la moda i és també president de l’Associació de Comerç de Banyoles. Des de la CCC s’ha assegurat que el seu nomenament respon a la seva trajectòria professional en el sector.

Vila substituirà Pere Llorens, traspassat recentment. Llorens va iniciar la seva carrera en el món del comerç a la parada de fruita que la seva família tenia al Mercat del Ninot. Més endavant, Llorens arribaria a ser regidor a l’Ajuntament, concretament entre els anys 1973 i 1979.