lava comestible

Foto: Ajuntament

Els volcans estan de moda, tot i que sigui per culpa de l’erupció del volcà de La Palma, a les Illes Canàries. Ara tot just fa un any, d’això. Per commemorar els fets i alhora ajudar els afectats, el pastisser Christian Escribà ha llançat a la venda un producte molt volcànic: lava comestible amb gust de plàtan. És un producte solidari creat a partir de carbó de sucre que ja es pot adquirir als mercats de la Boqueria, de la Marina i de Sants.

Els beneficis que s’obtinguin de la lava comestible es donaran íntegrament als afectats per l’erupció del volcà Cumbre Vieja, que va començar el 19 de setembre de l’any passat al paratge de la Cabeza de Vaca, proper a la localitat d’El Paraíso. Després d’unes quantes setmanes de tensió per l’avenç de la lava i l’amenaça que l’erupció s’allargués durant mesos, finalment el 13 de desembre es va apagar, vuitanta-cinc dies després.

El sucre sempre ajuda

La història s’ha convertit en una bona anècdota per explicar: la d’haver vist en acció una de les erupcions més llargues vistes mai a les Canàries. Però per als residents la cosa no ha sigut pas èpica, sinó dramàtica. Han perdut cases, negocis, granges i encara s’han de barallar per rebre les ajudes promeses. Per això Escribà ha pensat que seria una bona idea fer una llaminadura que ajudi directament els afectats i que ens faci la vida més dolça.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram