Gràcia és un epicentre de l’artesania. Foto: Atelier Robert / Artesans de Gràcia

El maig del 1995 un grup d’artesans de Gràcia, després de participar en una exposició conjunta, van decidir fundar l’Associació d’Artesans de Gràcia. Per celebrar els primers 20 anys de vida, l’entitat ha preparat una exposició sota el títol Ara que tenim vint anys, on fa una repassada al recorregut vital d’una associació que sembla que ha ressorgit amb l’obertura d’un nou local al carrer Torrent de l’Olla fa pocs mesos.

Ara per ara, l’entitat compta amb 26 associats. “Les jubilacions, la crisi i el pas dels anys han fet reduir els membres”, explica a Línia Gràcia Dolors Just, presidenta de l’associació. “Fa 20 anys, podies trobar un artesà a cada cantonada, però ara això ha canviat”, afegeix Just, que de totes maneres destaca l’increment del nombre d’artesans joves que s’han associat darrerament.

La mostra, que s’exposa al carrer dels Banys Nous, número 11, està formada per dues parts. La primera és una història cronològica de l’associació, amb material fotogràfic i documentació, mentre que la segona consta de petits tallers que recreen els diferents oficis dels integrants de l’entitat. A més, el local on s’exposa la mostra també ofereix demostracions d’artesania.

“Aquesta exposició també serveix per donar a conèixer la nostra tasca i dirigir visitants cap al nostre local a Gràcia”, afirma Just, que assegura que els visitants que veuen la mostra “surten molt satisfets”.