La Llibertat va col·laborar amb la festa. Foto: Twitter (@xlopezgarcia)

Ja ha passat una dècada des que Tallers Bellvitge, una entitat dedicada a la integració laboral de persones que pateixen alguna discapacitat, va engegar el projecte Compra Servei, un servei de repartiment a domicili dels productes adquirits pels clients a vuit mercats de la ciutat: Llibertat, el Clot, Sants, Sarrià, Carmel, Horta, Sant Antoni i Ninot –recentment remodelats–. Aquest servei el duen a terme persones amb discapacitat.

Per tal de celebrar aquesta efemèride, l’associació va celebrar dissabte passat una festa a la plaça Gala Placídia, amb la col·laboració dels comerciants del Mercat de la Llibertat. Durant tot aquell dia, la plaça va acollir parades del mercat, activitats infantils, una exhibició de dansa del ventre i de swing i el concert de Wild Hearts Band i l’actuació del grup Arrels de Gràcia. La celebració dels 10 anys de Compra Servei va cloure gairebé a la mitjanit.

Actualment, aquest servei compta amb 1.000 clients fixos, 2.000 comandes mensuals i una activitat que factura mensualment uns 25.000 euros. A més, la iniciativa dóna feina a un total de quaranta treballadors.

El projecte, que va arrencar fa una dècada al Mercat de Santa Eulàlia de l’Hospitalet, i es va estrenar a la capital catalana al del Clot, mira cap endavant amb l’objectiu de seguir creixent.