Aquest mercat va ser construït el 1892. Foto: Mercats BCN

El Mercat de l’Abaceria està més a prop de la seva remodelació. Fa pocs dies es van adjudicar els treballs de redacció de l’avantprojecte de reforma d’aquest cèlebre mercat gracienc, en concret a l’empresa E-Scentia Global, per un import de 60.000 euros. Paral·lelament, l’Ajuntament també ha adjudicat l’estudi de viabilitat per reformar el Mercat de Sant Andreu, en aquest cas a Daniel Mòdol Arquitecte, per un total de 52.272 euros.

L’estudi de viabilitat de l’Abaceria contemplarà les diferents alternatives bàsiques per poder valorar la viabilitat del projecte de reforma de l’equipament, tot tenint en compte els elements necessaris per a la seva adequada execució, manteniment i explotació.

Les empreses encarregades de dur a terme aquests estudis de viabilitat hauran de presentar durant els pròxims dies la documentació necessària per poder formalitzar els contractes. A partir de la signatura dels mateixos, les dues empreses tenen un període de 4 mesos per lliurar els estudis.

Situat a la Travessera, el Mercat de l’Abaceria és un dels indrets més concorreguts del districte. L’estructura de la instal·lació –edificada l’any 1892– és metàl·lica i té un tancament d’obra vista. L’interior està format per tres naus, una central de grans dimensions i dues laterals més petites. Aquest mercat, a més, és un dels escenaris de La plaça del Diamant de Rodoreda.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram