Barcelona obrirà també tots els diumenges de juliol i agost. Foto: Arxiu

L’Ajuntament i els principals representants del sector del comerç van arribar a un acord abans-d’ahir per definir un calendari d’obertura dels establiments en els dies festius.

El nou calendari es configura d’acord amb la llei catalana d’horaris comercials -ara mateix suspesa pel recurs del govern espanyol al TC- i posarà especial èmfasi en el consum intern en lloc d’optar pel de turistes i congressistes. D’aquesta manera, Barcelona manté els 8 dies festius que estableix la Generalitat i n’escull dos que cauen en dates assenyalades al calendari festiu local: el diumenge 29 de novembre –inici de la campanya de Nadal– i el diumenge 13 de desembre –enmig de la campanya nadalenca de vendes–. A més, de cara a l’estiu, el pacte també manté l’obertura de comerços tots els diumenges de juliol, agost i la primera quinzena de setembre, en un horari fixat des de les 10 del matí i fins a les 6 de la tarda, i sempre en la zona turística delimitada.

Sònia Recasens, tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, va destacar “l’ampli consens assolit”. I és que aquest acord compta amb el suport de la Fundació Barcelona Comerç, la Confederació de Comerç de Catalunya, PIMEC Comerç, Barcelona Oberta, el Consell Empreses Distribuïdores Alimentació Catalunya, l’Associació de Grans Superfícies Comercials, l’Associació Catalana de Supermercats i Distribuïdors i Comertia.