Terrasses plaça Sol

Diverses terrasses a la plaça del Sol. Foto: Twitter (@jordicoronas)

Els sonòmetres instal·lats a les places de Sol, Revolució i Virreina de la Vila de Gràcia han provat que en aquests espais hi ha excés de soroll. Així ho va confirmar fa uns dies el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i també del Districte, Eloi Badia, qui també va dir que s’està estudiant prendre mesures per millorar la situació en aquests punts i en altres de la ciutat.

Algunes de les opcions que hi ha al damunt de la taula, va assenyalar Badia, són augmentar la presència nocturna de la Guàrdia Urbana, fer campanyes d’informació i mediació, intensificar la inspecció del compliment dels horaris de la restauració i avançar els horaris de tancament de terrasses de bars i restaurants. Aquesta mesura només es tiraria endavant en els espais on l’excés de soroll sigui provocat per les terrasses i, en cas que s’implementés, no serà de forma immediata.

Pel que fa a la Vila de Gràcia, les terrasses, com indica la normativa genèrica, poden obrir de diumenge a dijous fins a les 12 de la matinada i divendres, dissabte i vigílies de festius fins a la una de la matinada. A més, també és important recordar que, tal com va afirmar Badia, en les pròximes setmanes també s’instal·laran sonòmetres a espais on hi ha hagut queixes veïnals per soroll: les places del Diamant, Raspall, Joanic i la Vila de Gràcia.

Ja fa molt de temps que se sap que el soroll, sobretot el nocturn a l’estiu, provoca molèsties a molts veïns del barri. Alguns, fins i tot, tenen dificultats per descansar.