Situada a tocar de la plaça Reial i fundada el 1818, a l’Herboristeria del Rei encara es poden trobar una gran varietat de plantes medicinals, tota mena d’olis essencials i, també, caramels, regalèssia i productes ecològics i de cosmètica natural. Al capdavant hi ha la Trinitat Sabatés, reconeguda per la Generalitat com a Mestra Herbolària Artesana. Només n’hi ha dues a tot Catalunya.

PER A SES MAJESTATS
El fundador d’aquesta emblemàtica herboristeria, Josep Vilà, va ser nomenat per la reina Isabel II Herbolari de Cambra de SM la Reina. D’aquí en ve el nom. Ara, la seva propietària, Trinitat Sabatés, no serveix herbes al rei però continua al capdavant de la botiga amb tot l’amor pel seu ofici. Neta de pagesos, sempre ha estimat profundament la natura i va convertir la seva afició i passió en el seu modus vivendi.

LA FARMÀCIA D’ALTRES TEMPS
La Trinitat ja no cull les herbes a la muntanya –ho fan cultivadors professionals–, però les continua treballant de la manera tradicional, aplicant tot el coneixement dels mestres artesans. Al local manté les eines antigues amb què les tritura i barreja i segueix assessorant els clients que busquen remeis naturals per guarir els seus petits mals. La visita al local no és només un regal per a l’olfacte; cal aturar-se a observar atentament els detalls de la botiga, amb decoració vuitcentista.

Actualment està tancada per obres de restauració, però ben aviat tornarà a obrir fent bategar la història.