Ca n’Andalet acull, actualment, una de les dependències de Barcelona Activa. Foto: Ajuntament

Les cases acostumen a portar el nom dels seus amos. En canvi, aquesta que us presentem avui ens ha arribat amb el nom del nom del masover. Tot i que anteriorment el mas era conegut com a Can Ventura, Mariner del Coll i Can Grasses, per als veïns del barri de la Clota és i serà sempre Ca n’Andalet, el malnom amb què es coneixia el seu masover, l’Eudald Bernet.

Ca n’Andalet és una casa de tres plantes ubicada al passatge d’Andalet, molt a prop del passatge d’en Xinxó. Tot rebuscant als arxius, els historiadors han trobat referències que daten del segle XVIII, tot i que ha estat reformada diverses vegades al llarg dels segles XIX i XX. Conserva, això sí, l’estructura original, amb una planta baixa on vivien els masovers i s’hi guardaven les eines de conreu; una segona planta, on vivien els propietaris; i a la tercera on hi havia les golfes.

Posteriorment, l’edifici es va adaptar per convertir-lo en un dels centres de l’empresa municipal Barcelona Activa. S’hi fa formació ocupacional destinada a qualificar professionalment les persones a l’atur i facilitar-ne la reinserció al mercat de treball. A més, també s’hi imparteixen cicles formatius i s’hi programen seminaris centrats en l’orientació professional i la recerca de feina.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram