Per primer cop en aquest mandat tota l’oposició (JxCAT, ERC, Cs i BCN pel Canvi) hem portat un prec conjunt al plenari del mes d’octubre per tal de fer evident que l’Ajuntament té un greu problema amb la ubicació definitiva de l’escola Entença i que, alhora, des de JxCAT estem compromesos a buscar-hi una solució conjuntament amb les famílies.

Ara farà quatre anys i mig, el març del 2017, el govern Colau anunciava la creació d’una escola nova, que provisionalment se situava al recinte de la Model i que naixia sense una ubicació definitiva.

En poc temps el Consorci d’Educació comunicava que per a l’escola Entença s’estaven valorant tres possibles ubicacions definitives, dues de les quals noves: la Model, l’Escola Industrial i l’edifici d’habitatges Londres/Villarroel. Un autèntic mal de cap per als pares.

El febrer del 2020 l’Ajuntament comunicava que havia trobat una nova ubicació definitiva per a l’escola Entença: un edifici situat a l’interior d’illa on hi ha els Jardins de Paula Montal al carrer Consell de Cent, entre Viladomat i Calàbria.

Per tal que l’escola es pugui situar en aquesta ubicació, però, són necessàries dues operacions urbanístiques incertes i complexes, a més de ser un espai insuficient per a un centre de dues línies i que la modificació implicaria alterar una zona verda consolidada al bell mig de l’Eixample. Les famílies de l’escola tampoc ho accepten.

Així doncs, l’escola Entença ha tingut des dels seus inicis fins a quatre ubicacions definitives, una situació poc normal per desenvolupar un projecte pedagògic i educatiu.

Des de JxCAT creiem que la ubicació que ofereix el govern als Jardins Paula Montal no és un espai adequat per ubicar-hi una escola d’infantil i primària.

Durant el plenari, el govern de BCN en Comú i del PSC es va negar a acceptar el nostre prec, on demanàvem que el govern es comprometés a desestimar Paula Montal com a ubicació definitiva per a l’escola Entença i que s’avingués a replantejar el projecte de la Model tal com està planificat avui dia, modificant els documents urbanístics que correspongui, per tal que a l’espai de la Model l’escola s’hi ubiqui de manera definitiva. Esperem que rectifiquin.