El pla d’usos de l’Eixample ha de regular activitats com la restauració. Foto: Carles Martín/ACN

Els representants veïnals dels cinc barris de l’Eixample, aplegats en la Coordinadora d’Associacions Veïnals del districte, aposten per un nou Pla d’usos que reguli “més estrictament la concessió de llicències” per a determinats negocis, com la restauració, les discoteques o els supermercats 24 hores. Per això, veuen amb “molta preocupació” el canvi de posicionament del PSC al respecte.

En un comunicat adreçat directament a les regidores socialistes Laia Bonet i Montserrat Ballarín, lamenten que el seu partit s’hagi desmarcat de la proposta acordada amb els comuns, que aquests veïns ja consideraven “molt de mínims”. Cal recordar que els dos socis de govern van presentar conjuntament l’acord sobre el nou pla d’usos de l’Eixample el dia 12, però que només cinc dies després, a la Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament, els socialistes hi van votar en contra.

La proposta presentada permetia l’obertura d’un màxim de vint establiments considerats “d’alt impacte” en un radi de cent metres. A les zones ja pacificades o en procés de pacificació, el màxim era de cinc establiments en un radi de cinquanta metres i de divuit en un radi de cent. En aquest sentit, Bonet va justificar dimarts el vot contrari del PSC al·legant que el document final no s’ajustava a l’acord. “La regulació estricta només afectava onze carrers i ara s’ha ampliat a 37”, va assegurar.

“Ja arribem tard”

“Penseu que a l’Eixample ja arribem tard en molts casos”, recorden des de la Coordinadora d’AV del districte a Bonet i Ballarín, en el text difós aquest divendres. Des d’aquesta entitat, defensen que cal “un pla d’usos real, que posi ordre a tot el districte, no només als carrers en transformació”. Puntualitzen, també, que “posar ordre no és frenar l’activitat econòmica”, sinó “garantir que aquesta es desenvolupi de forma equilibrada”.

Nou xoc entre comuns i PSC per regular bars i restaurants

El nou Pla d’usos de l’Eixample vol evitar el “monocultiu” de la restauració
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram