terrassa d’un bar

La terrassa d’un bar al districte de l’Eixample. Foto: Línia Eixample

Comuns i PSC van presentar dijous passat conjuntament una proposta de nou Pla d’usos de l’Eixample. Aquest dimarts, menys d’una setmana més tard, el PSC hi va votar en contra a la Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament. Pel que fa als grups de l’oposició, ERC va fer reserva de vot (no comunicarà la seva decisió fins al plenari) i la resta hi va votar en contra. Amb aquest panorama, encara que els republicans finalment hi votessin a favor, el pla d’usos no rebria llum verda al plenari. Només serà possible si els comuns fan algun canvi que aconsegueixi convèncer els seus socis de govern.

Tal com va argumentar la tercera tinenta d’alcaldia i regidora de Mobilitat, Laia Bonet, durant la comissió d’ahir, el canvi de parer dels socialistes s’ha produït perquè el document final “no s’ajusta” a l’acord pactat. “La regulació estricta només afectava onze carrers i ara s’ha ampliat a 37”, va assegurar. Com a resposta, la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, va lamentar el moviment del PSC, que va titllar de “gir sobtat”.

La proposta presentada la setmana passada pels dos partits que governen Barcelona pretenia limitar l’aparició de nous bars, restaurants, discoteques, supermercats 24 hores i altres botigues amb horaris especials a l’Eixample. L’objectiu era “preservar el comerç local” i evitar casos “com el d’Enric Granados”, segons va dir Sanz en la presentació del pla que ha quedat frustrat. El document permetia l’obertura d’un màxim de vint establiments considerats “d’alt impacte” en un radi de cent metres. A les zones ja pacificades o en procés de pacificació, la norma era més estricta: el màxim seria de cinc establiments en un radi de cinquanta metres i de divuit en un radi de cent. Aquest era el cas de zones com la superilla de Sant Antoni o el carrer Girona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram