obres tramvia

L’obra ferroviària avança al 70% i s’espera que el tram entri en funcionament el segon semestre de 2024. Foto: Albert Hernàndez / ACN

Les obres del tramvia de Barcelona per l’avinguda Diagonal connecten les Glòries amb Verdaguer. Aquest dijous s’ha fet l’última soldadura d’aquest tram, a la confluència de la Diagonal amb el passeig de Sant Joan, i culmina un procés d’unió engegat a principis d’any en el qual s’han fet pràcticament un centenar d’aferraments al llarg del traçat. El director tècnic de l’àrea de Mobilitat de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona, Lluís Alegre, ha calculat que aquest tram entri en funcionament el segon semestre de 2024, però sense concretar una data i ha indicat que l’obra ferroviària actualment està al 70%.

Alegre ha explicat que a partir d’ara faltarà acabar els temes d’energia i fer les proves finals. En aquest sentit, el responsable de Mobilitat de l’AMB ha recalcat que tenen “l’obligació de mirar-ho no dues vegades sinó tres”. “Volem que funcioni com un rellotge, com la resta de la xarxa”, ha reblat Alegre.

“Fer xarxa”

El director tècnic ha destacat que aquesta obra on s’ha fet l’enllaç “té un component de cohesió, de fer xarxa amb la ciutat”. El responsable de l’AMB ha recalcat que els treballs duts a terme a l’avinguda Diagonal amb el passeig de Sant Joan s’han fet amb “la soldadura bètel, la primera que es fa a Europa en un intercanviador de vies”.

L’enginyer en cap de l’Ajuntament de Barcelona, Oriol Altisench, ha dit que entre gener i febrer de 2024 “els cotxes podran circular pels laterals, les bicicletes pels seus carrils i la ciutadania caminar per les noves voreres”. Altisench ha precisat que les feines d’urbanització estan al voltant del 85%.

“Seguim la planificació prevista”

L’enginyer en cap no ha indicat cap data per connectar el tramvia amb Francesc Macià: “Seguim amb la planificació prevista”. Altisench ha dit que es treballarà “en la redacció dels projectes” que ja estan en marxa (el del col·lector que recorrerà la Diagonal i les vies i catenàries d’aquest tram).