L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, satisfet d’atorgar el guardó a “l’escultor que ha cregut en Barcelona”

El trobem diàriament arreu de Barcelona. A la façana de la Passió de la Sagrada Família o en els relleus de l’entrada del Banc Sabadell situat al Passeig de Gràcia. L’empremta que l’escultor català Josep Maria Subirachs ha deixat a Barcelona li ha merescut el reconeixement de la ciutat que li ha atorgat la Medalla d’Or al Mèrit Artístic.

“Avui saldem un deute que Barcelona tenia amb Josep Maria Subirachs”. Així va començar el discurs de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, durant l’acte d’entrega del guardó. Trias va demostrar la seva satisfacció per l’atorgament del premi destacant que l’escultor “ha cregut sempre en Barcelona i és un dels ciutadans que ha esdevingut protagonista de la magnífica aventura que és seguir fent aquesta ciutat”.

El Plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament va aprovar atorgar la Medalla d’Or a Subirachs “pel conjunt de la seva obra de gran projecció internacional i per esdevenir el primer artista que situa l’escultura abstracta a l’espai públic de la ciutat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram