Generalitat i Ajuntament van signar l’acord el 10 de gener. Foto: Ajuntament

“L’acord és positiu. Creiem que aquesta vegada definitiu”. Així valora Toni Colomina, president de l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample, a Línia Eixample l’acord entre la Generalitat i l’Ajuntament pel trasllat de la Model presentat el 10 de gener.

Un dels aspectes que fa ser optimista a Colomina, tal com ell explica, és el fet que “fa uns mesos, per primer cop, ens va rebre un conseller de Justícia -Carles Mundó-, que ens va dir que la qüestió era prioritària per a la seva conselleria”. Tot i que l’acord signat entre el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i l’alcaldessa Ada Colau, no incorpora un calendari d’enderrocament, Colomina creu que aquesta ocasió serà la definitiva perquè “per part de l’Ajuntament hi ha els diners sobre la taula”. Afegeix, però, que “és important” que les dues administracions “aprovin els pressupostos”.

CONVENI VINCULANT
A diferència d’anteriors ocasions, tal com va passar amb l’anterior acord entre la Generalitat i l’exalcalde Trias, aquesta vegada el conveni, que preveu la venda a l’Ajuntament dels terrenys de la presó de dia de Trinitat Vella per 5,5 milions, és vinculant. Segons va afirmar el president Junqueras durant la presentació de l’acord, fet a l’interior de la mateixa presó, es posa en marxa “el compte enrere” sense possibilitat de “recular”.

Per la seva banda, l’oposició municipal es va mostrar crítica amb l’acord, especialment amb la manca de terminis. Des de CiU veuen el pacte com una “rectificació” de Colau, mentre que el PP espera que la manca de dates no signifiqui que estem davant “un acord de trilers i ‘troleros’”.

D’altra banda, el 22 de gener se celebrarà l’acte, organitzat per ERC, ‘La Model per a la gent’, on hi serà el conseller Mundó.