El Microteatre passa per un moment molt delicat. Foto: Microteatre

El Microteatre Barcelona va tornar a reobrir les portes dijous després d’onze mesos sense fer-ho a causa de la pandèmia. Ho va fer, però, enmig d’una polèmica a causa de la denúncia que han fet diferents companyies, que acusen el teatre de deure’ls diners per la recaptació dels muntatges programats entre el desembre del 2019 i el març del 2020.

Els actors, directors i autors afectats neguen que el problema tingui a veure amb la pandèmia i perquè les funcions van representar-se “molt abans de l’arribada de la pandèmia, amb unes entrades pagades en efectiu”, tal com afirmen en un comunicat.

Per la seva banda, la gerent de Microteatre Barcelona, Libertad Ribera, deixa clar que el seu objectiu és pagar tots aquests diners i afegeix que, en els últims mesos, cada vegada que ha pogut ha anat fent pagaments. Ara mateix, diu Ribera, el deute és de 23.400 euros. “Estem mirant com aconseguir-los i aviat posarem en marxa una campanya de micromecenatge després que la primera ens l’anul·lessin i també tindrem el suport de diferents actors que faran actuacions solidàries”, afirma.

Per últim, també explica que, si la situació no millora en els pròxims mesos, es veurà obligada a tancar l’espai.