Noia pacient CAP

La prescripció social va a càrrec de personal dels CAP. Foto: Gerard Vilà/ACN

La salut és molt més que el benestar físic i cuidar-se és molt més que prendre una pastilla quan et trobes malament. Conscients d’això, des del Pla Comunitari de la Sagrada Família i el CAP del barri van impulsar ja fa uns anys un projecte de prescripció social que s’ha reprès aquest mes de maig. Es tracta d’una iniciativa que permet que els professionals sanitaris del CAP no només receptin medicaments, sinó que també puguin recomanar activitats que millorin la salut tant física com mental dels pacients i dels familiars que en tenen cura.

Els professionals del CAP poden “receptar” activitats socials per millorar la salut

La prescripció social “pretén englobar tots els àmbits de la vida de les persones”, explicava Alba Gili, metgessa del CAP Sagrada Família, en el vídeo de presentació del projecte. “És un canvi de mirada per als professionals, perquè estem molt instruïts per treballar des de la malaltia, i això [la prescripció social] implica treballar des de la salut”, afegia.

En definitiva, en paraules de la doctora Gili, es tracta de buscar “on es genera salut i benestar” i tenir clar que és “cap allà on ha d’anar la persona”. I és que l’objectiu és aconseguir que el pacient “estigui bé tots els dies de la seva vida”, i no només de forma puntual, en rebre un medicament o tractament per a un mal concret.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram