“Hem superat l’anterior edició i això significa que la Fira Modernista ja està plenament consolidada”. Amb aquestes paraules a Línia Eixample resumeix Carme Izquierdo, presidenta de CorEixample, la novena edició d’un certamen que any rere any aconsegueix superar els seus registres.

Més de 25.000 persones i un centenar de parades de comerciants, artesans i entitats van participar durant el primer cap de setmana d’aquest mes en una fira que enguany s’ampliava amb una travessera més i presentava novetats, com la primera rua de vehicles d’època.

Amb un pressupost d’uns 100.000 euros, la novena edició del certamen ha estat tot un èxit. Un èxit que es deu, segons Gerard Ardanuy, regidor del Districte, a la vinculació de la Fira Modernista amb la Festa Major i, sobretot, a la “implicació de tothom”.

“Tot el que puguem fer per atraure tant el turisme com els veïns ens interessa molt a tots, perquè això construeix ciutat”, afirma Ardanuy. En aquest sentit, tots els visitants que anaven vestits d’època entraven en un sorteig de diversos regals i rebien una fotografia seva amb un decorat especial.

La tercera bicicletada modernista també va ser un èxit de participació. Gairebé un centenar de persones van recórrer els carrers de l’Eixample.