Escola Industrial reforma

Una imatge virtual de com serà part del futur recinte de l’Escola Industrial. Foto: Diputació de Barcelona

Per fi s’ha esclarit quin serà el futur del recinte de l’Escola Industrial. Avui la Diputació de Barcelona ha presentat el projecte La Industrial+, que transformarà part de l’espai i mantindrà alguns dels seus actuals usos. Es preveu que les obres comencin a finals del 2023 i durin al voltant de 10 anys.

Primer tot, pel que fa a l’accés del veïnat el recinte, és important destacar que aquest s’obrirà més al barri i a la ciutat, ja que les obres preveuen connectar per l’interior de l’escola els carrers d’Urgell i Viladomat. D’altra banda, també està previst omplir el recinte de vegetació per tal que la zona guanyi una quantitat important de zones verdes. Això no és tot. A més, també s’instal·laran plaques fotovoltaiques a les teulades per generar una quantitat de llum equivalent al consum de 500 llars. Segons ha explicat el socialista Jaume Collboni, vicepresident de la Diputació, “l’objectiu és crear un gran espai obert als vianants a l’Esquerra de l’Eixample”.

“Un projecte emblemàtic”

Seguint amb les novetats, cal destacar que una d’elles serà el Centre Internacional per a la Innovació en els Serveis Públics, que s’ubicarà a l’antiga Escola Universitària d’Enginyeria. En aquest espai es farà recerca en ciència, empresa, tecnologia i administració pública per “millorar els serveis públics a través de la col·laboració publicoprivada”. Paral·lelament, també hi haurà un equipament cultural per fer-hi congressos, a banda del Paranimf i l’auditori, que ja fa temps que són part de la història del recinte.

Un altre espai nou, però que vol preservar la memòria històrica de l’Escola Industrial, és el futur centre d’interpretació. La seva funció serà divulgar el patrimoni material i immaterial d’aquesta joia de l’Esquerra de l’Eixample. Tot plegat, segons Collboni, per “obrir el recinte a tothom en el que serà un veritable bulevard de la salut, coneixement, cultura i vida comunitària” per crear “un dels projectes més emblemàtics de la Barcelona de 2030”. En aquesta mateixa línia també s’ha pronunciat Ferran Mascarell, vicepresident de la Diputació, que ha remarcat que “el paranimf, l’espectacular sala dels telers o la xemeneia són alguns dels tresors secrets i desconeguts que volem que vegin la llum amb el projecte La Industrial+”.

I el Clínic?

Durant la presentació del projecte, la presidenta de la Diputació, Núria Marín, ha reconegut que amb el projecte de La Industrial+ –del qual ha dit que “serà molt important per a la ciutat i per al país”– també es contempla la possibilitat de fer servir “aquest espai per ubicar l’ampliació del Clínic”. Cal recordar que fa uns mesos ja es va confirmar que l’espai escollit per a l’ampliació de l’hospital eren les pistes universitàries de la Diagonal, a les Corts. Tot i que el recinte de l’Escola Industrial ja va quedar descartat per acollir el gruix de l’ampliació, de les paraules de Marín es desprèn que algun espai relacionat amb el Clínic pot acabar anant a l’Escola Industrial.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram