Trobada entre la Síndica i Acampada X Drets. Foto: Twitter (@xdrets)

La Síndica de Greuges, Maria Assumpció Vilà, es va reunir el 7 de maig amb representants del col·lectiu de sensesostre Acampada x Drets, que dos dies abans havien acampat a davant de la seva seu, i que van ser desallotjats posteriorment, per denunciar la situació que pateixen. Acampada x Drets és el col·lectiu que ja va ser desallotjat de la plaça Catalunya i que posteriorment va muntar una nova acampada en un solar municipal a l’Arc del Triomf.

Durant la trobada, els representants del col·lectiu de sensesostre van presentar a Vilà els casos més greus de diferents persones que viuen al carrer. Denuncien que l’atenció que reben per part de l’Ajuntament és insuficient i que “hi ha manca de coordinació entre els serveis de salut i serveis socials i una falta de recursos immediats i propers”. Al mateix temps, també demanen un lloc adequat per dormir, un espai per ser acollits, rebre formació i aconseguir feina”.

Per la seva banda, la Síndica, que el 4 de maig va visitar l’acampada de protesta, va afirmar després de la trobada que “s’ha de pensar una solució global per a totes les persones sense llar”. Vila va afegir que els consta “l’esforç de l’Ajuntament” però va demanar “col·laboració entre administracions”, ja que va recordar que “Barcelona té un problema des de fa temps, que continua i que més aviat augmenta, amb les persones que no tenen llar”.

PICABARALLA ENTRE PARTITS
Durant l’última Comissió de Drets Socials el govern i el PDeCAT es van intercanviar acusacions durant el debat sobre dues proposicions presentades pel PDeCAT i Cs. La proposta dels demòcrates, que demanava posar en marxa un pla de xoc per atendre les persones sense llar, es va aprovar. La de Cs, que instava a ampliar el servei d’higiene als sensesostre, també.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram