El Club de Bàsquet Centre Parroquial Roser (CP Roser) ja no podrà utilitzar les instal·lacions en les que fa més de 80 anys hi han entrenat i disputat partits els joves del barri.

A finals d’any i pocs dies després de rebre la Medalla d’Or de la Ciutat en resposta a la tasca social que realitzen, el Club va saber que l’Església, propietària de l’equipament en el que juguen i en el que també es troba el Casal El Roser, els reclamava l’espai per fer “acció pastoral”.

El President del Club, Ignasi Cuadern, explica a Línia Eixample que en una primera instància els van oferir pagar un lloguer per l’espai. “Ens van dir que paguéssim 3.000 euros al mes per fer ús de la pista descoberta, una quantitat desorbitada. Era una manera de fer-nos fora sense dir-ho”. Però posteriorment es van fer enrere traient de sobre de la taula la possibilitat de pagar una mensualitat amb la qual cosa “ens feien fora definitivament”.

El rector de la parròquia de la Mare de Déu del Roser, Mossèn Joan Costa, ha sortit en defensa del Bisbat, propietari de tot l’edifici i responsable d’aquesta acció, afirmant que “s’ha volgut posar en ordre les situacions jurídiques irregulars de les institucions que viuen en locals de l’Església, fet que està afectant a més d’una institució dins la nostra diòcesi, ja que estaven en precari, sense cap contracte ni document acreditatiu”.

Cuadern explica que el centre social es va construir gràcies a les donacions dels feligresos del barri que volien tenir un espai de trobada i assegura que va ser una iniciativa impulsada per la pròpia parròquia per fer servir l’esport com a una eina integradora. “L’edifici va ser construït amb els diners de la gent amb la condició que havia d’haver-hi una escola, un club de bàsquet, un bar, un teatre i un centre excursionista, entre d’altres seccions”, relata el president.

De fet, avui en dia El Roser manté aquests estatuts fundacionals i s’ha convertit en un centre de referència al barri de Fort Pienc. “Tenim 23 equips de bàsquet que comparteixen la pista que es va construir darrera de l’església amb l’escola Sagrat Cor, un bar, una escola de música, un espai de teatre i una sala on es fan competicions de cotxes slot”, explica Cuadern.

Més de 700 persones, entre jugadors, músics i veïns participen anualment de les activitats que ofereix El Roser. Cuadern assegura que “tot el que fem no té cap cost per l’Església, fins i tot quan hem hagut de pintar ens hem posat d’acord uns quants i ho hem fet de manera voluntària”.

Des del Club mantenen que l’Església els ha “convidat a marxar” de les instal·lacions per a fer “acció pastoral”. I ells responen: “Què no en fem nosaltres? On està la solidaritat que tant prediquen? I els valors? Legalment poden fer el que vulguin però caldria saber si és ètic i moral fer-nos fora així”, sentència amb indignació Cuadern.

Ara la pilota està al cap del Bisbat però tot i així, el Club afirma que seguirà lluitant. “Això no quedarà impune, farem una manifestació amb altres entitats a les que l’Església els ha fet el mateix, i ja veurem si prenem alguna acció legal”, conclou Cuadern.

UNA NOVA PISTA

Aquest mateix any el Club va fer una inversió de 40.000 euros per renovar la pista de bàsquet. “Ara haurem de seguir pagant el crèdit però ens quedarem sense pista”, assegura Cuadern.

El Districte, coneixedor de la problemàtica, s’ha compromès a proporcionar-los un nou espai. “Els equips del club podran utilitzar una part de les instal.lacions del centre esportiu municipal Estació del Nord per entrenar i competir. Aquest és un club històric del districte i per nosaltres aquest ha estat un tema prioritari”, han afirmat.

Ara només quedarà esperar a tenir les noves instal·lacions a punt perquè la pilota comenci a botar i puguin continuar escrivint la seva història.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram