El Govern municipal ha invertit prop de 990 euros per veí a l’Eixample durant el seu mandat. El Districte esdevé així el territori més desfavorit, tenint en compte que on més s’ha invertit (Ciutat Vella) hi ha la meitat de població que els 266.874 habitants que té l’Eixample. Aquestes dades corresponen a un document de l’Instituto Nacional d’Estadística, malgrat que portaveus de l’executiu s’han afanyat en defensar-se amb l’objectiu d’esvaïr les acusacions de l’oposició respecte als “favoritismes” del govern pel que fa a la inversió als Districtes. La tesi de CiU i PP és que el bipartit inverteix més on té majoria política. Així, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Sant Martí i Gràcia (amb majoria del PSC i ICV-EUiA) són els territoris favorits mentre que Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi romanen a la cua.

El quadre evidencia que el govern no disposa els diners de manera neutra malgrat que el seu argument es basa en l’afectació de cada inversió a la totalitat de la població barcelonina. La Direcció econòmica apunta que el consistori limita en un 19% el percentatge d’inversió que pot rebre cada Districte i puntualitza que la distribució de les inversions no sempre són territoritzables, és a dir, que acaben beneficiant a la resta d’habitants de Barcelona.

En total, Jordi Hereu, ha invertit prop de 3.066 euros durant l’exercici de 2007-2010. La majoria de partides que afecten a tota la ciutat s’han adjudicat durant 2009 i 2010, com el Fons estatal d’inversió local.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram