Jordi Valls

En el debat, Valls ha defensat el poder del diàleg. Foto: X (@bcn_ajuntament)

El quart tinent d’alcaldia i regidor de l’Eixample, Jordi Valls, ha defensat el poder del diàleg aquest dilluns en el marc de la Disputatio de Barcelona 2023, el debat acadèmic anual organitzat pel Barcelona Knowledge Hub de l’Acadèmia Europaea (AE-BKH) i l’Ajuntament, que enguany ha permès debatre sobre l’origen de la violència. “La capacitat de dialogar requereix paciència, voluntat d’escoltar i la capacitat d’assumir que la nostra pròpia perspectiva pot ser incompleta. En una societat diversa, el diàleg és trencar els mateixos murs i obrir la ment a altres idees. El desacord no és un signe de debilitat; representa la riquesa de la humanitat i les seves diferents perspectives”, ha assegurat.

Abans del debat, celebrat al Saló de Cròniques, Valls, també responsable de les àrees de Ciència i Universitats, ha remarcat “l’oportunitat que dona la Disputatio de pensar, debatre i reflexionar sobre conceptes com violència o diàleg tan presents en el dia a dia”. “Estem constantment sotmesos a titulars, tuits i missatges breus que deixen poc espai i temps per reflexionar. Estem envoltats per la febre de la immediatesa. Però avui, el que busca la Disputatio és que ens aturem, respirem, obrim la ment, reflexionem i aprenem”, ha dit.

“El desacord no és un signe de debilitat”

El debat l’han protagonitzat l’antropòleg cultural francoamericà Scott Atram, de la Universitat de Michigan (EUA), i la paleoantropòloga argentina, Marta Mirazón Lahr, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit), descobridora del jaciment de Nataruk, a Kenya -amb les primeres restes òssies prehistòriques amb signes de violència entre humans fa 10.000 anys-.

Al llarg de més d’una hora han debatut sobre l’origen del fenomen de la violència a partir de la interrelació de les perspectives evolutiva, genètica, ambiental, social i neurobiològica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram