El desallotjament del Rec a finals de 2019. Foto: Twitter (@SHEixampleDret)

El 16 de desembre de 2019, els Mossos d’Esquadra desallotjaven el local del número 90 del carrer Roger de Flor, al Fort Pienc, un espai conegut com el Rec i que aleshores era la seu del Sindicat d’Habitatge de l’Eixample Dret (SHED). Durant el desallotjament, un agent de la Brimo va detenir un manifestant a qui acusava d’haver-lo agredit. Ara, gairebé dos anys més tard, l’Audiència de Barcelona ha ordenat que s’investigui aquest agent per detenció il·legal: un vídeo dels fets posa en dubte la versió del policia perquè no s’hi observa cap agressió.

Així ho asseguren els magistrats de l’Audiència en la interlocutòria del cas, tal com publica l’ACN. Per tant, la Sala ha ordenat investigar no només si la detenció va ser il·legal, sinó també si l’agent antiavalots va cometre un delicte de lesions lleus. D’altra banda, considera que no es pot atribuir a l’activista, membre del Sindicat d’Habitatge del Raval, un delicte d’atemptat, ja que aquesta acusació només es fonamenta en el testimoni del mosso.

La defensa del manifestant l’ha portat el col·lectiu d’advocats Alerta Solidària, que insisteix que la detenció del noi es va fer “sense motius” i celebra que s’investigui ara el policia. L’activista, Pere Terron, ha lamentat en declaracions al programa Planta Baixa de TV3 que “la paraula dels Mossos sempre serveixi de prova per davant de la teva” i espera que el seu cas serveixi perquè en futures actuacions policials “no es puguin detenir persones indiscriminadament i arbitràriament”.