El futur de la Carboneria és incert. Després que fos desallotjada fa unes setmanes, ara diversos mitjans apunten que el seu interior podria ser enderrocat. Un fet especialment significatiu, ja que es tracta d’un dels edificis més antics de l’Eixample que existeixen actualment.
Segons va informar la setmana passada TV3, els actuals propietaris de l’edifici de la Casa Tarragó, situada a la cantonada entre el carrer Comte d’Urgell i el carrer Floridablanca i coneguda com la Carboneria, podrien enderrocar algunes parts de l’interior de l’edifici, com les escales, però de moment no tenen permís per tirar-lo tot a terra. Experts, veïns i els botiguers que encara hi queden, però, reclamen que l’edifici es quedi tal com és.
El principal motiu és la seva antiguitat. El bloc data de 1864 i és un dels primers que es van construir a l’Eixample i que encara existeixen. Tot i això, no està catalogat com a patrimon i per això podria acabar enderrocant-se o fer-hi reformes per construir-hi habitatges o un hotel.
Segons informa el mateix mitjà, els veïns reclamen que aquesta finca pugui acollir equipaments o habitatges de protecció oficial.

DESALLOTJAMENT ACCIDENTAT

La Carboneria estava ocupada des del 2008 per un col·lectiu que l’havia convertit en un centre social on feien activitats i tallers. El passat 19 de desembre els Mossos d’Esquadra van desallotjar l’edifici i en van tapiar les portes i finestres, per ordre judicial.
Durant el desallotjament, dos joves es van penjar amb cordes a la façana de l’edifici per endarrerir l’operació policial. Aquella mateixa tarda, centenars de persones es van manifestar pels carrers de l’Eixample, algunes de les quals van causar disturbis amb la crema de contenidors i llançament d’objectes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram