Imatge d’una protesta recent contra un desnonament. Foto: Fem Sant Antoni

La plataforma veïnal Fem Sant Antoni continua la seva croada per denunciar la situació de l’habitatge, especialment la del mercat de lloguer, al barri. Recentment aquest col·lectiu veïnal ha demanat la celebració d’un Consell de Barri “urgent” sobre habitatge per tractar una situació que qualifiquen “d’emergència social”.

En un comunicat, Fem Sant Antoni denuncia que fa mesos que veuen “impotents com un degoteig constant de veïnes i veïns han de marxar de Sant Antoni per què no són capaços de fer front a les pujades exorbitants dels preus del lloguer”. Des de la plataforma recorden que el passat 1 de febrer, durant l’Audiència Pública de l’Ajuntament, van traslladar al regidor Gerardo Pisarello, la necessitat de convocar aquest Consell de Barri monogràfic sobre l’habitatge però lamenten que, tot i el compromís de Pisarello, de moment no hi ha data perquè se celebri.

“NO SOM XIFRES”
En el mateix comunicat, Fem Sant Antoni remarca que “darrere de cada desnonament, visible o invisible, hi ha la vida i el patiment de les persones que se senten impotents davant dels especuladors”. És per això que des d’aquesta plataforma veïnal demanen que no s’enfoqui aquesta problemàtica des d’una òptica estadística. “No som només xifres. Hi ha persones que han de deixar els seus comerços de confiança, les seves escoles, els veïns de l’escala que els hi agafen els paquets quan no són a casa, en definitiva, el seu barri”, conclouen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram