Àlex Roca amb alguns dels participants de la festa. Foto: Daniel Coronas

L’Esquerra de l’Eixample es va convertir dissabte en l’epicentre de l’esport i el lleure adaptats. L’entitat Comkedem, que s’adreça a infants i joves amb diversitat funcional i sense, va celebrar la seva tercera festa solidària al Seminari Conciliar de Barcelona i al mateix carrer Enric Granados.

Aquest any, com a novetat, la festa es va unir amb la cursa infantil adaptada del barri, que també va viure dissabte la seva tercera edició. La unió de tots dos esdeveniments i el fet d’organitzar activitats al carrer, com la paella popular, van resultar ser un encert. “Estem molt contents, no ens esperàvem tanta participació”, diu el director general de Comkedem, Miquel Romaguera, que assegura que enguany han superat les xifres de les edicions anteriors.

Un convidat de luxe

Una de les claus de l’èxit, segurament, també va ser l’assistència d’Àlex Roca a l’acte. Aquest atleta, que té un 76% de discapacitat física, és un exemple de superació i tota una icona de l’esport adaptat. Roca va oferir una xerrada i va compartir una estona amb els petits i joves atletes, inspirant-los amb el seu lema: “El límit te’l poses tu”.

Una entitat única

Àlex Roca i l’entitat Comkedem tenen en comú la capacitat d’obrir camí. “Som l’única entitat multiesportiva que es dedica a l’esport adaptat”, reivindica Romaguera. Tot va començar, explica, fa vint anys, amb un equip d’hoquei i amb la constatació d’un problema: “Els infants i joves amb discapacitat no trobaven llocs on fer esport”. Per això, van dedicar esforços a crear un espai que permetés pal·liar les desigualtats que pateixen les persones amb diversitat funcional.

Ara, a més d’hoquei, fan bàsquet, eslàlom i altres esports, però també tenen oferta de lleure. En aquest sentit, funcionen “com un esplai”, amb activitats mensuals durant el curs i casals i colònies durant l’estiu. Amb tot, a Comkedem tenen clar que aquests vint anys de trajectòria són només el principi. “Volem continuar aquest camí”, afirma Romaguera.