Els germans Mingarro ensenyant el seu disseny de llums de Nadal per al passeig de Sant Joan. Foto: Blanca Blay/ACN

El passeig de Sant Joan se suma enguany a l’enllumenat de Nadal de Barcelona i ho fa amb uns llums que piquen l’ullet al manga, l’estètica kawaii i la comunitat xinesa. Aquests són els elements que han inspirat el disseny que decorarà el passeig des de l’Arc de Triomf fins a la plaça Tetuan.

Es tracta d’un disseny de l’estudi barceloní Brosmind, dels germans Juan i Alejandro Mingarro, que va ser seleccionat pel seu caràcter innovador, diferenciat i simpàtic, amb una proposta que apel·la el barri del Fort Pienc. Com a particularitat, també destaca que el disseny està pensat per ser vist en dues velocitats, la dels vehicles i la dels vianants, jugant amb diferents angles i punts de vista.

Tot i que els llums s’instal·laran aquesta nit, no s’encendran fins al 23 de novembre, quan es farà l’encesa de llums de Nadal de la ciutat.

Els valors de Nadal adaptats al barri

Els dissenyadors de l’enllumenat, els germans Mingarro, han destacat que les peces que han creat representen “els valors més universals” de Nadal, com “la família, l’amor, els retrobaments i el fet de compartir”. Ho han fet, però, utilitzant “recursos del còmic i de l’estètica kawaii“. “Hem pres aquesta decisió apel·lant a la identitat del tipus de gent i dels comerços del barri”, han argumentat.

D’altra banda, han explicat que el disseny també té en compte diferents perspectives i contempla dues versions diferents: una pel carril central del passeig, i un altre per als laterals. A tots dos hi ha icones representatives de Nadal, però els del carril central tenen un disseny vertical i, en canvi, els dels laterals estaran col·locats de forma perpendicular. La seva voluntat, segons han dit, és que els veïns que es troben a casa “puguin mirar cap avall i gaudir de les llums” igual que els vianants que són al carrer.