El públic durant el Consell de Barri del dia 16. Foto: Salvem el Parc de Joan Miró

Els veïns que volen protegir l’arbreda del parc de Joan Miró de les obres de l’L8 dels Ferrocarrils de la Generalitat continuen exercint pressió per aconseguir el seu objectiu. Aplegats sota la plataforma Salvem el Parc de Joan Miró, desenes de veïns es van plantar dijous passat al Consell de Barri de l’Esquerra de l’Eixample amb pancartes i cartells (alguns en forma de destral). Tan notable va ser la seva presència que el regidor de Districte, Jordi Valls, va decidir fer canvis en l’ordre del dia per començar parlant de les obres que amenacen el parc.

En la seva primera intervenció, Valls va dir que la seva voluntat era informar de l’estat del projecte i de quina afectació tindrien finalment les obres sobre el parc, però va admetre que no ho podria fer. “Avui no estem en condicions d’informar-los d’això”, va reconèixer, despertant un aplaudiment irònic del públic. Tot i això, va deixar clar que traslladaria a la Generalitat el posicionament veïnal i miraria d’arribar a una solució.

Cal recordar que la Generalitat preveu instal·lar a l’arbreda del parc de Joan Miró la central logística de les obres de l’L8. Els veïns demanen fer-ho en un altre espai per tal de salvar els 170 arbres amenaçats. En aquest sentit, el regidor s’ha compromès a intentar que la Generalitat “minimitzi” l’afectació al parc, un compromís que els veïns consideren insuficient. D’altra banda, en el Consell de Barri, Valls va afirmar que demanaria al Govern que presentés la seva decisió al barri, davant dels veïns i amb ell mateix present.

Una festa reivindicativa

En aquest context, la plataforma veïnal ha presentat un manifest demanant salvar l’arbreda del parc de Joan Miró, amb la signatura de més d’una quarantena d’entitats. A més, ha organitzat una festa reivindicativa que tindrà lloc aquest diumenge, 26 de novembre, i comptarà amb curses infantil i d’adults, una xocolatada, cultura popular i una cadena humana, entre altres. Abans, aquest dijous, dia 23, hi haurà una concentració dels alumnes i famílies de l’Institut Ernest Lluch.