La façana i l’entrada del cinema Nàpols. Foto: Google Maps

L’antic cinema Nàpols, tancat des de fa mesos, tornarà a obrir a finals d’any sota la batuta del cineasta Nacho Cerdà, que dirigeix el projecte Phenomena Experience.

Aquest projecte consisteix en la recuperació de pel·lícules clàssiques i contemporànies, principalment de les dècades dels 70, 80 i 90. Fins ara es feia a través de cicles puntuals organitzats en diverses sales però a partir d’ara Phenomena farà del cinema Nàpols casa seva. Tal com expliquen des de Phenomena Experience, “el projecte mantindrà la filosofia iniciada fa ara quatre anys amb el propòsit de convertir aquest nou espai en un punt de trobada per aquells que volen tornar a il·lusionar-se amb el cinema”.

L’objectiu dels nous inquilins del Nàpols serà “recuperar algunes de les pel·lícules que s’han projectat en les anteriors temporades i combinar-ho amb cicles com el que es dedicarà al director Brian de Palma, sessions infantils i Grindhouse, reestrenes, films inèdits a les nostres cartelleres i els mítics programes dobles, entre altres sorpreses”.

UN CINEMA “D’ABANS”
El cinema tindrà aires vintage, una decoració Art Déco, amb algunes referències cinèfils, i projector de 35mm i, fins i tot, de 70mm. El contrast amb aquesta mirada al passat el faran un projector digital 4k d’última generació i els millors sistemes de so.

Tal com explica el mateix Cerdà, el nou Nàpols “serà un cinema com els d’abans, però amb la tecnologia del demà”.