Els patis escolars no descansen durant el mes de juliol, i s’hi podran fer activitats esportives i veure pel·lícules. Foto: IMDb

Ja fa algunes setmanes que les classes han acabat, però molts dels patis escolars de la ciutat continuen plens de vida.

Un estiu més, l’Ajuntament ha impulsat l’obertura d’aquests recintes, que formen part de la xarxa Pati Escolar Obert al Barri. Aquesta oferta es complementa amb la projecció de diferents pel·lícules pensades per a ser gaudides en família en un cicle que porta per títol Cinema a la fresca, Temps en família, i que enguany celebra la seva segona edició.

SETZE PATIS OBERTS
Repartits pels deu districtes de la ciutat, 16 patis escolars estaran oberts durant tot el mes de juliol, fins al dia 31. De fet, aquests espais ja han estat funcionant des del passat 22 de juny.

Es tracta de l’Institut Pau Claris de Ciutat Vella, de l’Escola Ramon Llull de l’Eixample, de les escoles Lluís Vives i Enric Granados de Sants-Montjuïc, l’Institut Ausiàs March de les Corts, l’Institut Menéndez i Pelayo de Sarrià-Sant Gervasi, l’Escola La Sedeta de Gràcia, les escoles Pau Casals i Font d’en Fargas d’Horta-Guinardó, les escoles Antaviana, Tomàs Moro i El Turó de Nou Barris, les escoles Pompeu Fabra i Bernat de Boïl de Sant Andreu i les escoles Miralletes i Bogatell de Sant Martí.

Durant tots els dies de la setmana, aquests recintes seran espais d’ús públic, i organitzaran activitats educatives familiars, esportives, culturals, artístiques i maletes pedagògiques, pensades per infants, joves i les seves famílies. A més, les escoles Lluís Vives i Bernat de Boïl obriran les seves portes també durant el mes d’agost. Per consultar tots els horaris: [bcn.cat/portal/site/TempsBarri].

Durant l’estiu són accessibles aquests 16, però la xarxa la formen un total de 70 patis, que durant el curs 2014-2015 han fet servir més de 230.000 usuaris.

CINEMA PER A TOTS ELS PÚBLICS
L’oferta lúdica i cultural tindrà el seu acompanyament amb la projecció de 16 pel·lícules pensades per gaudir-les en família. Aquestes sessions de cinema es faran en diferents dies del mes, i acabaran també el 31 de juliol. La Fundació Jaume Bofill col·labora en l’organització d’aquestes projeccions.

Entre els títols que el públic podrà gaudir hi ha clàssics d’animació com El viaje de Chihiro o Up i Wall·E, de Disney, però també es projectaran títols amb actors humans, com Matilda o Cobardes, de Corbacho i Cruz.

Màgia Disney al districte

El passat divendres 3, l’escola Ramon Llull es va convertir en una sala de cinema per projectar un dels darrers èxits que han arribat de la mà de Disney i Pixar, Up.

La pel·lícula, estrenada el 2009, creua les històries de Carl Fredicksen, un ancià vidu amb un caràcter molt agre, i de Russell, un jove explorador de vuit anys.

Fredicksen vol viatjar als salts d’aigua Paradís de Sudamèrica, per complir una promesa que li havia fet a Ellie, la seva dona. Per fer-ho, lliga molts globus al sostre de casa seva. Ja a l’aire, l’home s’adona que no està sol. En Russell l’acompanya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram