Una imatge de la protesta del 15 de juny. Foto: Twitter (@mesplaceseix)

El Consorci d’Educació de Barcelona ha rebutjat recentment la proposta de crear 25 places extra de P3 als barracons de l’Institut Viladomat que havien proposat les famílies dels alumnes que s’han quedat sense plaça al seu barri.

La decisió del Consorci arriba després que a finals de juny el seu president, Josep González-Cambray, va afirmar que es plantejarien la creació d’un grup amb 25 places extres. Finalment, però, el 10 de juliol les famílies van saber que les places no es crearan.

La decisió va provocar les crítiques de la Plataforma Famílies Esquerra de l’Eixample. En declaracions a Betevé, una de les portaveus de la plataforma, Míria Ratia, va acusar el Consorci “d’actuar unilateralment sense atendre cap de les propostes” i va avisar que el problema amb les places públiques al districte encara “serà més evident el curs que ve”. Les famílies acusen el Consorci de “manca de compromís” i de no posar els recursos necessaris per resoldre “el problema de fons que té l’oferta de places a l’Eixample”.

Per la seva banda, també en declaracions a Betevé, Cambray va afirmar que el Consorci intentarà que “totes les famílies tinguin la millor opció” per resoldre la seva situació.

A la trobada, donant suport a les famílies, també hi van ser representants dels sindicats USTEC i CGT i de la Federació d’Ampas de Catalunya, la Fapac. L’entitat, més enllà dels casos de l’Eixample, ha acusat recentment a la conselleria d’Ensenyament de desatendre la demanda creixent d’escola pública. “Malgrat la tendència contrastada de les famílies per l’aposta per l’educació pública, el departament d’Ensenyament segueix, any rere any, reduint grups públics de P3 i creant places de 1r d’ESO molt per sota de la demanda”, diuen des de la Fapac.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram