detingut

El detingut acumula dinou antecedents. Foto: Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 58 anys que hauria robat vuit pisos i apartament turístics del districte de l’Eixample. Segons la policia, el sospitós hauria entrat de forma reiterada en els mateixos immobles aprofitant la rotació de turistes.

Per accedir-hi, utilitzava claus i codis d’entrada aconseguits de forma il·lícita o bé feia servir estris per forçar les portes sense provocar danys. L’arrest va tenir lloc el 12 de setembre, tot i que la primera denúncia es va presentar el mes de desembre de 2022. El detingut va aconseguir sostreure joies, diners i aparells electrònics valorats en 38.000 euros. La investigació policial ha revelat que quatre dels robatoris s’haurien fet en un mateix edifici en diferents dates.

L’arrestat feia vigilàncies per les immediacions de l’edifici abans d’accedir a l’interior, on passava desapercebut entre els veïns, acostumats al moviment constant. Coneixia els racons dels edificis que aprofitava per amagar-se quan escoltava sorolls, així com les entrades i sortides.

L’home ha passat a disposició judicial davant del jutjat d’Instrucció número 25 de Barcelona. Acumula dinou antecedents, setze dels quals, per fets similars.