El Pla d’usos ha de regular la restauració i altres activitats. Foto: Ajuntament

El consens polític pel nou Pla d’usos de l’Eixample encara sembla lluny d’arribar. És per això que cada cop són més les veus que demanen ajornar la votació al respecte, prevista inicialment per al plenari d’aquest divendres. Una d’aquestes veus és la del Gremi de Restauració, que defensa que “la discussió que s’ha obert en el si de l’executiu ha de servir per enriquir el text definitiu i rebaixar la intensitat de les restriccions”.

Cal recordar que ahir dimecres els comuns van anunciar novetats en la proposta presentada conjuntament amb el PSC el passat dia 12 (i de la qual els socialistes es van desmarcar només cinc dies després). La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, va explicar que, a petició de l’associació de comerciants Coreixample, tres carrers quedaven alliberats de la regulació més estricta: Bailèn, Bruc i Roger de Llúria. En el cas de Sant Antoni, però, la proposta es mantenia igual. En aquest sentit, tant Sant Antoni Comerç com l’Associació de Veïns de Sant Antoni s’han mostrat d’acord amb el projecte municipal.

Malgrat aquest canvi, la tercera tinenta d’alcaldia, la socialista Laia Bonet, va assegurar que el posicionament del PSC continuava sent contrari a la proposta dels comuns. El motiu: consideren que l’àmbit de Sant Antoni s’ha d’excloure també de la regulació més dura. Tenint en compte aquesta manca de consens, Bonet va dir que la votació sobre el Pla d’usos no s’hauria de presentar al plenari d’aquest divendres. Una petició que comparteix el grup municipal de Junts, que ha demanat als dos socis de govern que retirin aquest punt del ple “per responsabilitat”.

El Pla d’usos de l’Eixample continua enfrontant comuns i PSC

Veïns de l’Eixample retreuen al PSC el canvi de parer sobre el Pla d’usos