El futur president de la Generalitat, Artur Mas, i la seva esposa Elena Rakosnik.

La febre convergent s’ha estés també fins a l’Eixample on Artur Mas ha estat el clar vencedor de les eleccions al Parlament de Catalunya: un 42% de la població ha donat suport a CiU, que també va ser la força guanyadora en les eleccions del 2006. En els comicis d’aquest diumenge, 52.480 dels 125.518 votants que han anat a les urnes del Districte s’han decantat pels convergents mentre que només 17.053 (13,67%) han apostat pels socialistes, cinc punts menys que fa quatre anys. El PP ha estat la tercera força més votada, amb el 12% del percentatge de vots. El segueixen ICV-EUiA (9%), ERC (7%) i Ciutadans (4%).

L’Eixample ha estat un dels tres territoris on CiU ha quallat més junt amb el 52% del suport assolit a Sarrià i el 44% de les Corts. La victòria de Mas ha estat igual d’inapel·lable a la resta de Districtes de la ciutat, excepte a Nou Barris, on el PSC resisteix l’allau blau que ha conquerit tots els territoris de Barcelona.

BONA PARTICIPACIÓ

infografia. Aida Fonseca

Les xifres de participació s’han incrementat en un punt respecte al 2006, quan van anar a votar el 65% dels residents de l’Eixample. Aquesta xifra el converteix en un dels Districtes on la gent més s’ha mobilitzat per anar a votar. Sarrià ha estat el territori amb més participació, aconseguint que més del 73% dels electors acudís a les urnes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram