centre lgtbi barcelona

L’espai municipal de referència a Barcelona sobre diversitat sexual i de gènere celebra 5 anys. Foto: Twitter (@barcelonalgtbi)

El Centre LGTBI de Barcelona està de celebració. Aquest 19 de gener es compleixen cinc anys des que va obrir les portes i, amb el temps, “s’ha creat una comunitat de persones que utilitzen els serveis de l’equipament, assisteixen a les activitats i el tenen com a punt de trobada i referència”.

Durant aquests cinc anys, el Centre LGTBI ha atès 2.376 persones i el seu servei d’informació i primera acollida ha rebut un total de 17.798 consultes. A més, s’ha posat en marxa el Grup Trans i No Binari, un espai de trobada entre iguals, per a persones que estan explorant el seu gènere. El col·lectiu compta amb una zona segura, basada en el suport mutu i des d’on generar vincles i acompanyar-se en els processos de trànsit. El grup es reuneix el tercer dimarts de cada mes i les trobades són sempre un èxit d’assistència.

Al llarg d’aquest 2024, l’equipament oferirà una programació especial en el marc de l’aniversari. El primer acte de celebració serà el dissabte 20 de gener, de les 20.00 h a les 23.00 h, als Jardinets de l’Alguer, en el marc de la Festa Major de Sant Antoni. Es comptarà amb un divertit joc de bingo-bollo musical, a càrrec d’Ana Joven i Ester Naranjo, i amb un Dj set a càrrec de Voodoo Sound System.

Assessorament, oci i cultura

El Centre LGTBI ofereix una gran varietat de serveis d’informació, orientació i primera atenció, acollida, assessorament legal, assessorament a persones trans i acompanyament psicològic propis, tot dirigits de forma especialitzada a persones LGTBQIA+ i el seu entorn.

Per a resoldre dubtes i donar suport al voltant del trànsit de gènere, els canvis registrals en els documents oficials, les situacions de LGTBI-fòbia, els tràmits d’estrangeria i asil o la demanda per cobertura de necessitats bàsiques, el Centre LGTBI de Barcelona compta amb diversos espais relacionals, de socialització, d’activisme, d’oci, de voluntariat, de trobada, de denúncia, d’atenció a la salut i d’assessorament, que es duen a terme les diferents entitats residents.

L’equipament també ha creat una programació cultural pròpia, amb taules rodones, exposicions i rutes guiades, que han comprès 14 cicles d’activitats pròpies. S’han ofert més de 2.000 activitats i propostes, tant de programació cultural pròpia com per part de les entitats residents i altres agents i col·lectius del territori, en les quals han participat un total de més de 75.000 persones.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram