Un moment de la jornada d’inauguració dels Jocs del 92. Foto: FBO

El dimarts 25 d’aquest mes farà 25 anys de l’inici dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 92, una cita que, a banda de reunir els millors esportistes de finals del segle passat, va servir per transformar la ciutat i convertir-la en una de les més modernes, de l’estat i d’Europa.

Per això, per commemorar els Jocs de la XXV Olimpíada, el dimarts 25 la plaça de Catalunya serà en l’epicentre d’una gran festa oberta a tots els barcelonins. El passat dia 4 es van presentar els actes i durant la seva compareixença, el comissionat d’Esports David Escudé va destacar que la plaça es convertirà “en el cor d’una festa popular i commemorativa de la fita olímpica, en clau d’homenatge als esportistes, però també ciutadans i ciutadanes que també van contribuir a l’èxit dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 92”.

La torxa i la bandera olímpica recorreran de nou els carrers de la ciutat, aquest cop sortint des del Palauet Albéniz (a la muntanya de Montjuïc) i arribant a la plaça de Catalunya. Després de l’acte institucional (amb l’alcaldessa Ada Colau i els presidents dels Comitès Olímpics i Paralímpics Internacionals), a dos quarts de 9 del vespre arrencarà la Cerimònia del Foc al Palauet Albéniz i tot seguit, la torxa i la bandera començaran a fer el seu camí cap al centre de la ciutat. Al mateix temps, els Mambo Jambo estaran animant la festa amb un concert a la plaça de Catalunya.

Si les previsions es compleixen, quan quedin 15 minuts per al punt de les 10 de la nit, els darrers rellevistes (Juan Antonio San Epifanio, Epi, i la nedadora paralímpica Teresa Perales) arribaran a la plaça, on es farà l’acte d’encesa del peveter a càrrec de l’arquer Antonio Rebollo, qui també la va encendre en la inauguració dels Jocs fa 25 anys. A l’Estadi Olímpic Lluís Companys també s’encendrà el peveter.

A partir de les 10 de la nit, la música tornarà a apoderar-se de la festa amb una altra actuació amb aires de nostàlgia que també va ser una de les grans protagonistes fa un quart de segle: los Manolos, que tornaran a interpretar el seu clàssic Amics per sempre. Al mateix temps, al Teatre Grec començarà l’activitat Rumberos, pugin a l’escenari!, mentre que tots aquells que s’estimin més quedar-se a casa podran veure la telemovie Amics per sempre a TV3 a dos quarts d’11.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram