Àlex Giró

Àlex Giró, jugadora del CFS Eixample. Foto: Carlota Cobo

No és casualitat que la foto d’Àlex Giró (Barcelona, 2000) que il·lustra aquest reportatge l’hagi fet la seva companya Carlota Cobo. “La meva primera temporada al CFS Eixample l’equip em va ajudar molt, però la Carlota va ser qui ho va fer més. Sempre es preocupa per les més joves”, comenta Giró. En aquell moment tenia 17 anys, era debutant a Segona Divisió i es jugava el seu futur acadèmic a segon de Batxillerat.

Ara, amb 21 anys, estudia Relacions Laborals i ho recorda amb gratitud. El seu testimoni deu ser semblant al que donarien sobre Giró les seves companyes en el seu últim any al FS Castelldefels B. “Em van proposar pujar al primer equip, a la segona categoria, però com a juvenil no em sentia preparada mentalment”, confessa. La decisió de no fer el salt de competició, però, li va exigir assumir més responsabilitats al grup. “Les companyes havien passat a formar part del sènior o havien marxat del club i les circumstàncies vam fer que fóssim una plantilla curta”, recorda Giró, la més veterana d’una plantilla encara més jove que ella i sense experiència a Segona Divisió.

Tirar del carro

“No t’enganyaré. Aquella temporada ho vaig passar una mica malament perquè vaig haver de tirar més del carro. El grup necessitava que algú amb més experiència fos la líder”, descriu. “M’hi vaig deixar la pell per ajudar tothom”, amplia. Va aprendre a ser una líder.

Després d’una breu parada per la Primera Divisió i l’AE Penya Esplugues, la barcelonina viu la segona temporada de la seva segona etapa al CFS Eixample. És un grup molt renovat i que, malgrat que acumuli cinc victòries en els últims sis partits, necessita més temps. “Com diria la nostra entrenadora, estem creant la nostra identitat. Contra el CE Futsal Mataró vam pensar que ho teníem tot fet i ens vam bloquejar quan ens van marcar un gol”, reconeix.

“Com diria la nostra entrenadora, estem creant la nostra identitat”, diu Giró

L’equip, generós en l’esforç, treballa de valent per aconseguir ser “més sòlid i equilibrat”. “La Tati Torres ens proporciona moltes eines per aprendre i créixer cada dia. M’encanta el seu mètode i manera de ser”, elogia la seva tècnica.

El pròxim partit serà molt especial per a Giró, que es retrobarà amb el club en què es va formar, el FS Castelldefels. “Serà un partit molt interessant i complicat contra un equip a qui li tinc molt afecte i respecte”, descriu. S’enfrontarà a unes quantes excompanyes.

“De moment no tinc prou caràcter ni experiència per liderar l’equip. Però ara i sempre oferiré la meva ajuda i donaré suport a qui ho necessiti, perquè la teva actitud sempre contagia”, tanca, reflexiva, Giró.