Pocs dies després d’haver estat escollit president de la Fundació Barcelona Comerç, Salvador Vendrell, també líder de l’Eix Sarrià, ens rep per parlar dels seus projectes i dels reptes que afronta el sector.

S’estrena al capdavant de la Fundació. Com ho encara?
Amb molta il·lusió. És un repte que comporta molta responsabilitat. El Vicenç i la junta anterior ens ha deixat el llistó molt alt.

Quins són els principals eixos del mandat?
Són quatre: continuar demostrant transparència a la Fundació –tant internament com externa–, potenciar els serveis que dóna la Fundació –sobretot als eixos–, fomentar la Responsabilitat Social Corporativa i treballar amb els diferents actors de la ciutat, com els veïns i la resta d’entitats.

Volen fer xarxa, vaja.
Avui dia és imprescindible treballar amb tots els actors de la ciutat.

Sobre els serveis, Vicenç Gasca va comentar a la darrera entrevista a Comerç en Línia que la Fundació “s’ha professionalitzat més” els últims anys. Seguirà treballant en aquesta línia?
Exacte. Comunicació, assessorament jurídic, publicitat, promoció… Tots els hem anat professionalitzant. Es tracta d’intentar ajustar aquest organigrama, en cas que falli alguna cosa, o reforçar amb personal alguna secció més.

A l’anterior mandat vostè s’ocupava de les xarxes socials de la Fundació. Volen impulsar aquest àmbit també?
Sí. Avui dia és primordial i fonamental tenir presència a les xarxes, ja no és una opció. O estàs on, o no estàs.

Fomentaran que les botigues també s’afegeixin al carro virtual?
Sí. A Sarrià vam començar amb la geolocalització dels comerços amb Google Business i van seguir a Sants. I va estar funcionant molt bé.

El seu mandat ha arrencat amb els primers diumenges d’obertura de l’any, fruit de l’acord entre consistori i els botiguers. En aquest sentit, vostè ja ha manifestat que vol “treballar per unificar el sector”. A què es refereix?
El sector està unit en un percentatge elevadíssim, però hi ha encara petites friccions amb el tema dels horaris i del turisme. Intentarem apropar postures.

Refer ponts amb altres associacions?
S’intentarà. És un objectiu a curt termini. De totes maneres, s’han d’arribar a consensos amb tots els actors, sindicats i veïns també.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram