El debat sobre les terrasses continua. Foto: Línia Eixample

Després d’uns mesos amb una reducció considerable de terrasses de bars i restaurants al voltant de la Sagrada Família, des de mitjans de gener les taules i cadires tornen a poblar les voreres d’aquesta zona. Això ha estat possible després que la justícia hagi donat la raó, de forma momentània, als restauradors suspenent cautelarment l’aplicació de l’ordenança singular de terrasses aprovada per l’Ajuntament l’abril de l’any passat i que obligava a retirar taules i cadires.

Així doncs, en la seva interlocutòria el jutge reconeix que retirar la terrassa, per un bar o restaurant, “pot provocar perjudicis d’impossible o de difícil reparació”. Des del Gremi de Restauració han celebrat la notícia i el seu president, Roger Pallarols, en declaracions a Betevé, ha afirmat que el jutge “posa ordre on l’Ajuntament no n’havia posat”. De fet, des del Gremi de Restauració demanen que la nova regulació preservi la xifra actual de terrasses, cosa que es podria aconseguir en les converses que hi ha obertes amb l’Ajuntament sobre la possible flexibilització de l’ordenança en zones singulars d’ençà que el consistori i el Gremi van firmar la pau el passat mes de desembre, quan van acordar flexibilitzar l’ordenança. Qui també ha celebrat la notícia, lògicament, són propietaris dels negocis, que havien alertat de la pèrdua de llocs de treball.

CRÍTIQUES D’ERC
Després de la decisió del jutge, el portaveu d’ERC, Jordi Coronas, va afirmar que es tracta de “l’enèsim bany de realitat al govern Colau” i va afegir que “han fet el ridícul amb una mesura sense sentit”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram