La mostra se centra en els comerços tradicionals. Foto: Casa Elizalde

Amb la proliferació de les grans superfícies i marques comercials i la fi de la moratòria de la temuda Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) –que permet apujar els lloguers de molts locals–, sembla que les botigues de tota la vida estan perdent la preeminència que van tenir anys enrere. Per tal de reivindicar la figura dels establiments emblemàtics, la Casa Elizalde exposa des del passat 12 de gener una mostra dedicada a reivindicar aquests històrics negocis.

Sota l’evocador títol Vides rere el taulell: comerç tradicional i identitat ciutadana, aquest projecte recull una sèrie d’imatges que il·lustren el dia a dia d’aquests establiments. Segons els seus impulsors, Mònica Villanueva i David Torreblanca, aquesta iniciativa “pretén ser una mirada sobre el comerç tradicional”, el qual, recorden, “està en una situació canviant i de fragilitat”.

Al llarg del recorregut de la mostra, els autors responen a diverses preguntes que poden fer-se els visitants, com ara el significat que tenen aquests negocis per als seus propietaris o el fet que certes formes de vida s’estan perdent.

El projecte, “centrat en la figura dels botiguers”, remarquen els seus autors, “té una voluntat documental, amb un punt nostàlgic i alhora una intenció reivindicativa i d’homenatge”. La mostra romandrà oberta fins al 5 de febrer.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram