Els botiguers, dividits per la proposta horària de l’Ajuntament. Foto: Arxiu

Mig pas enrere respecte dels horaris comercials. Si fa dues setmanes l’Ajuntament presentava una proposta que contemplava l’eliminació dels 10 diumenges d’obertura a l’estiu i la creació de quatre de nous al maig i a l’octubre –una proposta que va ser rebuda amb divisió entre els botiguers i bel·ligerància entre els partits de l’oposició–, ara el govern local ha plantejat que aquests dies festius d’obertura s’ampliïn a cinc.

Aquesta nova proposta, feta la setmana passada pel regidor de Comerç, Agustí Colom, busca el consens de les formacions polítiques per tal que s’aprovi al Ple del pròxim dia 26. I és que CiU, la principal força de l’oposició, ja va mostrar el seu desacord amb la primera proposta municipal perquè, segons van assegurar, feia “saltar pels aires el consens assolit amb el sector” la passada legislatura. Des de Ciutadans i PSC també es va criticar aquesta primera oferta.

DIFERÈNCIES DE CRITERI
Per la seva banda, els comerciants van divergir a l’hora de valorar aquella primera proposta del govern municipal que va néixer a partir d’un procés participatiu engegat pel consistori entre botiguers, veïns i entitats diverses.

Si els eixos més turístics aplegats a Barcelona Oberta van mostrar-se “indignats”, els de la Fundació Barcelona Comerç, que agrupa les associacions dels barris, van veure amb bons ulls la proposta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram