El Districte creu que a Sant Antoni hi ha massa bars i restaurants. Foto: Districte

El Pla d’Usos del barri de Sant Antoni, que recentment s’ha aprovat de forma inicial, tindrà com a prioritat limitar l’obertura de nous establiments i comerços que, segons ha explicat el Districte, “puguin afectar la singularitat del barri”. Aquests establiments que quedaran limitats són restaurants, bars, botigues amb degustació, autoserveis, bodegues, locals musicals i de lloguer de vehicles.

Així doncs, la nova regulació delimita una zona de protecció formada pel triangle que va des de la plaça Espanya, fins a les illes de cases que hi ha per sota de la Gran Via de les Corts Catalanes i fins al Paral·lel. La zona de protecció s’acaba a la ronda de Sant Antoni i Sant Pau, just on comença Ciutat Vella, on ja hi ha vigent un altre Pla d’Usos. També es fixaran límits de densitat i distància dels locals i de l’amplada del carrer. Per exemple, els nous locals de restauració no podran obrir si n’hi ha cinc més d’aquest tipus en un radi de 50 metres.

Segons el regidor del Districte, Gerardo Pisarello, l’objectiu és que “el veïnat del barri pugui gaudir dels avantatges que suposarà la reobertura del mercat i la superilla, però que no deixi de ser el Sant Antoni de tota la vida.”

El consistori, també en el marc del Pla d’Usos, ha prohibit l’obertura de noves botigues de souvenirs en 23 illes del barri, inclosa la del mercat. Aquesta nova prohibició municipal també s’aplicarà als entorns de la Sagrada Família. L’objectiu, defensa l’Ajuntament, és “preservar l’activitat de quotidianitat que dona el comerç de proximitat i tradicional”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram