persiana d'un negoci

La persiana del negoci del president de Coreixample, Xavi Llobet. Foto cedida

Els grafitis i les pintades han estat sempre un tema de debat entre els que ho consideren un art i els que ho veuen com actes incívics. El fet és que ja fa temps que hi ha espais habilitats perquè els artistes urbans pintin les seves obres sense haver de fer-ho a parets del carrer o a persianes de negocis.

De fet, per evitar que les persianes de molts establiments acabessin pintades, l’associació de comerciants Coreixample va impulsar la iniciativa Persianes amb història. El projecte permet que sobre les persianes d’establiments associats s’hi hagin fet obres artístiques que “dignifiquen el centre neuràlgic del modernisme”, afirma el president de l’entitat, Xavier Llobet.

El projecte ha estat un èxit perquè s’han respectat les obres, però darrerament, segons explica Llobet, molts locals, entre ells el seu, han tornat a patir pintades. “És un acte contra la propietat privada i netejar-ho ens costa bastants diners”, afirma.

Llobet lamenta que hagin de patir aquests “actes vandàlics”, però alhora insisteix a dir que defensen “l’art dels grafitis, però no l’incivisme”. És per això que la seva queixa va dirigida a “conscienciar” els grafiters que no pintin les persianes: “Ja no és que pintin les que no tenen dibuix, també ho fan a les que en tenen”.

En aquest sentit, el president de l’entitat continua dient que el remei perquè no es repeteixi és que el culpable faci un acte cívic per arreglar el seu incivisme: “La solució és que quan enxampin a algú que hagi fet una pintada, la mateixa persona hagi d’esborrar-ho”, sentencia Llobet.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram